Ipari rendszerek szivárgásvizsgálata

Lakossági megoldásaink mellett ipari rendszerek felügyeletét is végezzük, így ezeken belül a szivárgásvizsgálatot is. Mivel törvényileg kötelező elvégezni meghatározott időközönként a rendszerek szivárgásvizsgálatát, így ebben is számíthat a Klíma ÁBC csapatára.

Ezen vizsgálatok esetén a berendezésiből kiszabaduló hűtőközeg mennyiségét mérjük. Hiszen ez nem lépheti túl a megengedett mértéket. Mulasztás esetén az ellenőrző szervek igen nagy bírságot vethetnek ki, így célszerű megelőzni a bajt.

Szivárgásvizsgálat menete:

Bejelentés minden esetben elsőként online formában történik, mely során az Üzemeltető szükséges megadni az alábbi adatokat és információkat:

- eszköz típusa, adatai;

- tulajdonosi adatok;

- telephelyi adatok;

- szivárgásvizsgálati terv (megjelölve benne a kritikus pontokat).

Amint ezen fenti bejelentés megtörtént az online adatbázisban (https://nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu/)

Képesített szakemberek végezhetik csupán ezen vizsgálatot, mely képesítéssel a Klíma ÁBC Kft. rendelkezik.

Speciális eszközökkel és berendezésekkel végezzük a műszeres vizsgálatokat a tervben feltüntetett szivárgási pontokon.

A vizsgálati végén egy hivatalos jegyzőkönyv készül a pontos mérési adatokról, a szivárgási eredményekkel, megendetett határokkal feltüntetve. 

Szivárgásvizsgálati jegyzőkönyv:

A szivárgásvizsgálat eredménye megfelelt vagy nem megfelelt lehet. 

Amennyiben a berendezésből szivárgó hűtőközeg mennyisége nem haladja meg a megengedett határértéket, úgy a minősítés megfelelt lesz, ezt pedig az országos nyilvántartásban is rögzítjük. 

Abban az esetben, ha a szivárgás mértéke meghaladja a megadott határértéket, úgy gondoskodni szükséges a szivárgás megszüntetéséről. Ebben a Klíma ÁBC Kft. csapata természetesen áll rendelkezésre. A javítást követően pedig ismételten szükséges a vizsgálatot elvégezni 30 napon belül. 


 

A Klíma ÁBC Kft. széleskörű termékpalettával várja meglévő és új vásárlóit, legyen akár lakossági vagy ipari felhasználás.

Amennyiben pedig egyedi megoldásra vagy a webshopban nem található terméket keress, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot alábbi elérhetőségeink bármelyikén.  

Telefonszám: +36 70 635 0815

E-mail cím: info@klimaabc.hu


AJÁNLATKÉRÉS

Az Ön e-mail címe:
Az Ön neve:
Az Ön telefonszáma:
Ajánlatkérés szövegesen: